SQL Server – Konfiguration på klient-sida

I denna artikel går vi igenom hur du konfigurerar en SQL Server på klienten som är avsedd för att ta emot besökare- Dessa konfigureringssteg är endast anpassade för detta ändamål och kräver vidare konfigurering om den installeras på en annan klient.

1. SQL Kravspec

• Microsoft SQL Server 2008 eller senare.
  • Microsoft SQL Express Server 2008 eller senare.

2. Ladda ned SQL Express

Ladda ned SQL Express Advanced 2019, följ sedan instruktionerna nedan.

2.1 Installera SQL Express

1. Välj Custom.
  1. Klicka Next.
  1. Skapa en ny SQL Server stand-alone installation.
  1. Efter att Global Rules har lästs in kan SQL be dig att starta om datorn. I så fall, starta om datorn och klicka på Next.
  1. Säkerställ att alla regler har statusen Passed. Du kan bortse från Windows Firewall.
  1. Acceptera license terms och klicka på Next.
  1. Bocka ur Machine Learning och klicka på Next.
  1. Döp din instans till VisitLog och klicka på Next.
  1. Klicka Next.
  1. Välj Mixed Mode som autentiseringsmetod. Välj ett lösenord och skriv ner det. Klicka på Next.
  1. Vänta på Installationen.
  1. Säkerställ att alla funktioner har statusen Succeeded.
  1. Installationen är klar, klicka på Close.
  2. Ange följande uppgifter i VisitLog när du ska ansluta databasen.
    • Servernamn: .\VISITLOG
    • Användarnamn: sa (server admin)
    • Password: Använd lösenordet du angav i steg 10.
    • Databas: VisitLog